Izotermická folie 200x140 cm stříbrná

Izotermická fólie - stříbrná zamezuje tepelné ztrátě a prochladnutí.

Položka byla vyprodána…
Dostupnost Vyprodáno
Kód: 424156
55 Kč –12 % 48 Kč
Izotermická folie 200x140 cm stříbrná
Izotermická folie 200x140 cm stříbrná
Akce
55 Kč –12 %
Garance doručení
Garance doručení
nepoškozeného zboží
Bezpečné balení
Pečlivě zabaleno
Vaše zboží je vždy pečlivě zabaleno.
Rychlé doručení
Rychlé doručení
Zboží k Vám dopravíme do 2 až 3 dnů.

Izotermická fólie - stříbrná zamezuje tepelné ztrátě a prochladnutí zejména při úrazech, popáleninách a šokových stavech. Účinně zabraňuje úniku tepla, je odolná vůči vodě a chrání proti profouknutí. Může být použita na přikrytí zraněného člověka, jako izotermická podložka na zem, stejně tak dobře zahřeje na horách v dešti nebo větru. Je také součást povinné výbavy autolékárniček.

Použití : obličej musí zůstat vždy nepřikrytý.

Izotermická fólie (též termoizolační fólie) je lehká a skladná plastová (polyethylenová) fólie, na kterou je v tenké vrstvě chemicky nanesen hliník. Je používaná ke snížení tepelných ztrát lidského těla především při první pomoci.

Izotermická fólie zabraňuje ztrátám odpařováním a zčásti i sáláním. U dvojbarevných (zlatostříbrných) folií je jedno, kterou stranou se dá k tělu - odrazivý efekt má pokovení nezávisle na orientaci folie. Mýtus o chlazení (zlatou dovnitř) se udržuje i mezi profesionály. Základní funkcí je však zabránění velmi významným ztrátám tepla vznikajícím odpařováním vody z povrchu těla. Pro zajištění maximálního efektu musí být pacient zabalený bez průduchů, kolem dokola, cíp založen pod nohy.

Před ztrátami přímo do země (ztráty tepla vedením) folie nechrání. Postižený by měl být oblečený, přikrytý, izolovaný od studené země podložkou a až nakonec obalený fólií.

Doplňkové parametry

Kategorie: Turistické vybavení doplňky
Záruka: 2 roky
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: